Image
Top
Navigation

Rozemarijn Dols

Rozemarijn DolsRozemarijn Dols is psycholoog en werkte als adviseur en directielid bij het psychologisch adviesbureau LTP.

Sinds 2007 heeft zij haar eigen adviespraktijk Dols-Consult. Ook werkt zij als partner bij het bureau voor leiderschap De Verdieping en als managementconsultant bij De Galan Groep. Ze houdt zich bezig met leiderschaps- en talentontwikkeling, teamcoaching, loopbaanadvisering en ‘moviecoaching’. Centraal in haar aanpak is het verkennen van de schaduw en het vrijmaken van onontdekte talenten door onorthodoxe ‘ontgijzelende’ werkwijzen. Bij het werken met filmfragmenten komt zij dicht op de huid van deelnemers door indringende vragen te stellen en gedachtenexperimenten uit te voeren. In haar werk combineert zij haar passies voor psychologie en films omdat zij vindt dat leren zoveel interessanter wordt met filmfragmenten. Zij verzorgt lezingen over ‘film en psychologie’ en over charismatisch leiderschap, goeroes en volgers.

Eerder verscheen van haar hand het boek Professionele loopbaancoaching: praktijkboek voor het begeleiden van loopbaanvragen dat gebruikt wordt op HBO-opleidingen en het boek 60 Creatieve werkvormen: een schatkist vol ideeën voor bijeenkomsten met resultaat.

Na haar studie Sociale Psychologie heeft ze verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van leiderschap, coaching, mediation en organisatieadvisering. In 2011 en in 2012 heeft ze de verdiepingstraining Het Double Healixmodel voor trainers gevolgd bij Manfred van Doorn en Sylvia Mastenbroek voor het werken met filmfragmenten bij leiderschapstrajecten en trainingen.